Towarzystwo Rozwoju Sokołowska

wozCelem projektu było aktywizowanie mieszkańców gminy Mieroszów, edukacja dzieci i młodzieży dotycząca lokalnej historii, popularyzacja historii i dziedzictwa kulturowego Gminy Mieroszów wśród mieszkańców i osób przyjezdnych oraz budowa poczucia wspólnoty i pielęgnowanie tożsamości społeczności lokalnych Gminy Mieroszów. Przeprowadzono konkurs na pocztówkę miejscowości. Wykonano plakaty informujące o konkursie, informacja została przekazana do szkół w gminie oraz zamieszczona na stronie internetowej oraz w lokalnej gazecie. Do konkursu wpłynęło 21 prac. Wyłoniono 3 zwycięzców oraz przyznano trzy wyróżnienia.

Ukończono prace związane z renowacją zabytkowego wozu strażackiego należącego do Ochotniczej Straży Pożarnej w Sokołowsku. Wóz został wyeksponowany na ścieżce historycznej, w miejscu publicznym w centrum wsi. W prace zaangażowało się dużo mieszkańców Sokołowska a przede wszystkim członkowie Ochotniczej Straży Pożarnej.

Wykonane zostały pocztówki Sokołowska na bazie wzorów przez uczestników konkursu- cieszą się one ogromnym zainteresowaniem przez turystów.

Dostępne są nowe, atrakcyjne możliwości spędzania wolnego czasu, rekreacji. Miejscowość zyskała na atrakcyjności dla mieszkańców i turystów.

Odbiorcy projektu
Liczba odbiorców projektu- 300 osób Partnerzy projektu 2 organizacje oraz 18 wolontariuszy.

Dodaj do zakładek Link.